Dry needling is een behandeltechniek waarbij fysiotherapeuten gebruik maken van een naaldje. Deze naald wordt in de spier geprikt om ervoor te zorgen dat de spier ontspant. Het naaldje is hetzelfde als in de acupunctuur. De behandeltechniek komt echter niet overeen.Fysiotherapeuten gebruiken dry needling om de triggerpoints in de spieren aan te prikken en te laten ontspannen.

Bij dry needling wordt gebruikgemaakt van een droge naald. Er wordt dus geen vloeistof in de spieren gespoten.

Onze Dry needling specialisten

Een triggerpoint is een pijnlijke verdikking in een spier die ervoor zorgt dat de spier niet of moeilijk kan ontspannen. De verdikking in een triggerpoint kan gezien worden als een soort knoop in de spier die een ‘energiecrisis’ veroorzaakt. Door deze verdikking ontstaat een slechte doorbloeding waardoor afvalstoffen zich ophopen. Een triggerpoint kan pijnklachten, stijfheid, bewegingsbeperking en krachtsverlies geven. 

Uw therapeut prikt de triggerpoints kort aan met een dunne acupunctuurnaald. Het inbrengen van het naaldje is vrijwel pijnloos. In de spier ontstaat een reactie. De therapeut blijft monitoren of het goed gaat.

Na de behandeling kunt u een reactie krijgen. Deze reactie voelt vaak als een beurs gevoel en spierpijn aan. Dit kan ongeveer 24 tot 48 uur aanhouden. Van de fysiotherapeut krijgt u oefeningen en adviezen mee zodat u het gewenste resultaat zelf kunt onderhouden. 

Dry needling valt onder de reguliere behandeling fysiotherapie. Wanneer u een aanvullende verzekering heeft voor fysiotherapie zal de therapie hieronder vallen. Check hier onze kostenpagina

Maak een afspraak

Afspraken kunnen worden gemaakt via de telefoon of via ons online boekingssysteem. Afspraken per e-mail is helaas niet mogelijk (in verband met veiligheid). Wel kunt u uw gegevens achterlaten en dan bellen wij u terug.

Terugbelverzoek