Adem je moeilijk? Ben je benauwd of heb je last van hyperventilatie? Je kunt last krijgen van ademhalingsproblemen door stress. Je ademhaling raakt dan in de war. Het kan voelen alsof je niet genoeg lucht krijgt. Of je wordt juist duizelig doordat je te diep, te veel of te snel ademt. De oefentherapeut leert je om weer gezond te ademen.

Onze ademtherapeuten

De oefentherapeut behandelt meerdere ademhalingsklachten en kan je helpen om fitter te worden. Door te bewegen kun je beter gaan ademen. Ook kan gezond bewegen helpen om te ontspannen.

Je krijgt informatie over ademtechnieken en je ademhalingsspieren. Hierdoor begrijp je beter wat er mis gaat als je verkeerd ademt. Je leert hoe je zelf je ademhalingsproblemen op kunt lossen of verminderen, door een combinatie van ademoefeningen, ontspanningsoefeningen en spiertraining. 

Je kunt naar de oefentherapeut bij onder andere:

  • ademproblemen door stress
  • benauwdheid
  • hyperventilatie
  • kortademigheid
  • astma
  • longemfyseem
  • COPD
  • restklachten van COVID-19 (Long COVID)

Bij de eerste afspraak vraagt de oefentherapeut van welke ademhalingsklachten je last hebt. De oefentherapeut vraagt je wat je van de behandeling verwacht en wat je doel is. Ook doet de oefentherapeut een lichamelijk onderzoek en checkt daarbij je spierkracht, je uithoudingsvermogen, en de manier waarop je ademt. Na het onderzoek maakt de oefentherapeut samen met jou een behandelplan.

Tijdens de behandeling leer je om je ademhaling te verbeteren en je spieren te versterken. Je conditie verbetert. De oefentherapeut helpt je om gezonder te gaan bewegen en leert je om zelf te ontspannen. De behandeling en oefeningen passen bij jou en jouw mogelijkheden.

Je wilt dat je ademklachten verminderen en wegblijven. Daarom is het belangrijk dat je ook thuis oefent. De oefentherapeut helpt je hierbij en geeft je oefeningen en uilteg mee die passen bij jouw dagelijks leven.

Door oefentherapie begrijp je hoe je ademspieren werken en kun je zelf je ademhaling rustig maken. Je weet wat je kunt doen als je ademhaling in de war raakt en kunt weer gezonder ademen. 

Maak een afspraak

Afspraken kunnen worden gemaakt via de telefoon of via ons online boekingssysteem. Afspraken per e-mail is helaas niet mogelijk (in verband met veiligheid). Wel kunt u uw gegevens achterlaten en dan bellen wij u terug.

Terugbelverzoek

Privacy