COVID19

In het kort

 • Ongeveer 80 procent van de COVID-19 patiĆ«nten heeft milde tot matige klachten en kan thuis herstellen. Twintig procent krijgt ernstige tot zeer ernstige klachten (zoals een ernstige longontsteking), waarbij een ziekenhuisopname nodig is
 • Het kost tijd om te herstellen van COVID-19. Zodra je je beter voelt, is het belangrijk om dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen
 • Als je thuis herstelt, is je huisarts je eerste aanspreekpunt
 • De fysiotherapeut kan je begeleiden bij het geleidelijk weer oppakken van dagelijkse activiteiten
 • De fysiotherapeut helpt als je klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten, zoals wandelen, traplopen, fietsen of sporten

Klachten

De symptomen van COVID-19 zijn divers. Sommige mensen hebben weinig klachten en kunnen gewoon thuis herstellen. Als je langer dan drie dagen koorts hebt, steeds zieker wordt, steeds moeilijker ademt of in de risicogroep valt en koorts hebt, is het raadzaam om contact op te nemen met je huisarts. Bij patiƫnten met ernstige klachten kan een ziekenhuisopname nodig zijn.

 • Vermoeidheid
 • Benauwdheid of moeilijk ademen
 • Bang zijn
 • Slaapproblemen

Overige klachten:

 • Somber zijn
 • Minder goed denken en onthouden

ZOEKEN

Wat doet de therapeut?

De fysiotherapeut behandelt de klachten en beperkingen waarmee je na een COVID-19 besmetting te maken kunt krijgen. Hij of zij helpt je om inzicht te krijgen in deze klachten en adviseert en begeleidt bij het verantwoord weer opbouwen van dagelijkse activiteiten. Hierbij zijn energieverdeling en het risico op overbelasting belangrijke aandachtspunten. De fysiotherapeut zorgt er op deze manier voor dat je op een verantwoorde manier werkt aan je herstel. De fysiotherapeut kijkt ook hoe het verder met je gaat. Heb je problemen op emotioneel vlak, verloopt het herstel goed en eet je (gezond) genoeg? Als het nodig is, schakelt de fysiotherapeut in overleg met de huisarts andere zorgverleners in.

Vergoeding

Behandelingen voor COVID19 kunnen uit de basisverzekering worden vergoed. Check altijd zelf de voorwaarden van uw verzekeraar.

U kunt ook altijd kijken op onze pagina:

Kosten en vergoedingen

Afpsraak

Maak een afspraak online of telefonisch via:

070 354 6309